Saturday, 3 December 2011

Takde Kerja Mase Cuti Sekolah ;)

Assalamualaikum and Hi guys !  Best dok cuti sekolah ni ? Mesti best , kalau korang g jalan-jalan . Kalau duduk rumah aje , bosanlah jawabnye kann ? . Heheh .

Memandangkan cuti sekolah ni nana akan duduk rumah aje , so nana nak berstory mory kat korang semua pasal activity UTAMA yg nana buad  with my cousins , Ilyasa Hakim and Puteri Ilyssa Fatini .

Fyi , activity utama yang nana kate tu adalahhhhhhhh , batu seremban . Hheh , takde lah utama sangad ponn sebenarnye . just selalu main aje . Actually , nana tak reti ponn main batu seremban ni . Tapi kawan yg ajar masa kat sekolah . ;) . Kawan-kawan nana mmg baik . Sanggup ajar org yg langsung tak tahu pape pon pasal batu seremban ni .

Kalau korang nak tahuu , org dulu-dulu , panggil batu seremban BATU SEREMBAT / BATU SEMBANG . tak tahu lahh betul ke tak . Tapi macam tulah yg wan (nenek) nana cakap.
Anddd , kalau korangg nak tahu , batu seremban ni ade macam - macam jenis tau . Come , I'll Show You ;)

Haa , look at ths . tiga segi tauu ;)

yang ni nana suke gile kott~ warne dia lawa . siap ade bekas lagi . ;)

yg ni pulak bentuk bulat ;)

yg ni pulak bentuk buah-buahan . interesting kot~

yang ni guna guli . agak dangerous sikit sebab takut terpijak and then jatoh .

Ths is batu . original punye. but , yg ni lagi dangerous dari yg guli tu .
yelahh , takot berdarah .

Those pictures nana amik dari Google . kalau nak tengok , tengok ah . ade bnyk lagi jenis . Bye , GTG . Love ya !

No comments:

Post a Comment

View Avril Lavinge comment on this post !

 
=) Copyright By NurDiana Yazra =)